Ontstaan van het bedrijf doTerra

Ontstaan van het bedrijf doTerra

Begin 2008 kwam een groep professionals uit de gezondheidszorg en zakenwereld in de VS bij elkaar om het bedrijf dōTERRA op te richten. Deze mensen hadden allemaal diepgaande persoonlijke ervaringen met de levensverbeterende voordelen van essentiële oliën. Zij hadden ook als gezamenlijk doel een geheel nieuwe vorm van essentiële oliën met een therapeutisch keurmerk op de markt te brengen voor een betaalbare prijs. Een essentiële olie die iedereen aanspreekt: van mensen die niets weten van essentiële oliën tot aan hen die worden beschouwd als experts op dit gebied. dōTERRA betekent “Gift van de Aarde”.

Naast het ontwikkelen van nieuwe essentiële oliën produceert dōTERRA ook voedingssupplementen en producten voor verzorging en een gezond leven, alle op basis van essentiële oliën. 

De missie van dōTERRA

De missie van dōTERRA

dōTERRA wil de belangrijke gezondheidsvoordelen van essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit delen met de wereld. Zij doet dit door:

 • onderzoeken en ontwikkelen van essentiële oliën die voldoen aan de hoogste kwaliteit via een netwerk van hoogopgeleide en ervaren botanici, chemici, gezondheidswetenschappers en beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.
 • produceren van essentiële oliën die voldoen aan de hoogste kwaliteits-, zuiverheids- en veiligheidsstandaard in de industrie: CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®.
 • distribueren van de producten via onafhankelijke productconsultants die werkend vanuit huis of praktijk, dōTERRA gezondheidsproducten introduceren, adviseren, trainen, en lokaal verkopen door persoonlijk contact, alsmede via wereldwijde, gepersonaliseerde websites.
 • bieden van trainingen aan iedereen die geïnteresseerd is om te leren hoe essentiële oliën met een therapeutische keurmerk kunnen worden gebruikt als zelfzorg gezondheids alternatief.
 • samenbrengen van professionals in de traditionele en alternatieve geneeswijzen om verdere studie en toepassing van de therapeutische kwaliteit van de essentiële oliën in de moderne gezondheidszorg aan te moedigen.

Keurmerk CPTG

Keurmerk CPTG

dōTERRA CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade®) essentiële oliën zijn de meest pure en veilige essentiële oliën die op dit moment op de markt beschikbaar zijn. Ze zijn zorgvuldig en vakkundig gedestilleerd uit planten die geteeld en geoogst zijn door ervaren kwekers over de hele wereld. De planten worden op de juiste grondsoort geteeld in een land waar de plant van nature thuishoort en geoogst op het moment dat de plant de hoogste kwaliteit heeft. dōTERRA neemt alleen genoegen met de volledige samenstelling van de essentiële olie. Hierdoor herkennen zowel ervaren als onervaren gebruikers van essentiële olie meteen de natuurlijke puurheid van dōTERRA essentiële olie.

dōTERRA's essentiële oliën zijn 100% puur en bevatten geen vulmiddelen, kunstmatige ingrediënten en zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden en andere chemische substanties. Omdat er geen keurmerk bestond wat aan de doelstelling van dōTERRA voldoet heeft dōTERRA een eigen keurmerk in het leven geroepen wat verder gaat dan alle bestaande keurmerken. dōTERRA’s CPTG essentiële oliën ondergaan strenge testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij met behulp van massaspectrometrie en gaschromatografie. Hierdoor wordt zowel de zuiverheid als de samenstelling van elke partij essentiële olie gegarandeerd.

De kenmerken van CPTG essentiële oliën:

De kenmerken van CPTG essentiële oliën:

 • Ze bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing.
 • Ze bevatten de regeneratieve, zuurstofverrijkende en immuunversterkende eigenschappen van planten.
 • Ze zijn zo klein in moleculaire grootte dat ze gemakkelijk in de huid doordringen.
 • Ze zijn makkelijk in lipiden (vetachtige stoffen) oplosbaar en kunnen makkelijk door de celwand binnendringen, zelfs als de celwand is verhard door de  gevolgen van een zuurstoftekort. In feite kunnen essentiële oliën binnen 20 minuten invloed hebben op elke cel van het lichaam en gemetaboliseerd worden, zoals andere voedingsstoffen.
 • Ze bevatten zuurstofmoleculen die helpen om de tekorten aan voedingsstoffen te transporteren naar de lichaamscellen. Omdat voedingstekort een zuurstoftekort is, begint ziekte wanneer de lichaamscellen door gebrek aan zuurstof de juiste voedingsstoffen niet meer op kunnen nemen. Door het verstrekken van de benodigde zuurstof werken essentiële oliën aan het stimuleren van het immuunsysteem.
 • Het zijn zeer krachtige antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een onvriendelijke omgeving voor vrije radicalen. Zo voorkomen ze mutaties, doordat ze de vrije radicalen opeten als aaseters, wat schimmel en oxidatie in de cellen voorkomt.
 • Ze zijn antibacterieel, antikanker, antischimmel, anti-infectieus, antimicrobieel, antitumoraal, antiparasitair, antiviraal en antiseptisch. Het is aangetoond dat essentiële oliën alle geteste bacteriën en virussen vernietigen, terwijl tegelijkertijd het evenwicht in het lichaam wordt hersteld.
 • Ze ontgiften de cellen en het bloed in het lichaam.
 • Essentiële oliën met sesquiterpeen hebben de mogelijkheid om de bloed-hersenbarrière te passeren waardoor ze effectief zijn bij behandeling van de ziektes Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson en Multiple Sclerose.
 • Ze zijn aromatisch en indien ze verspreid worden in de ruimte zorgen ze voor luchtzuivering: door het verwijderen van metaaldeeltjes en giftige stoffen uit de lucht; door het verhogen van het zuurstofgehalte, ozongehalte en hoeveelheid negatieve ionen in de ruimte. Dit remt de groei van bacteriën, waardoor de geuren van schimmels, sigaretten en dieren geneutraliseerd wordt. Tevens vullen ze de lucht met een frisse, aromatische geur.

 

lavendel onder

Copyright 2011.